banner113

ÇHURROS VE CREME BRULEE TARİFİ

banner106

Pasta Şefi Didar Yanar konu hakkında bilgiler verdi. 

ÇHURROS VE CREME BRULEE TARİFİ
06 Ekim 2022 Perşembe 16:13

banner108
banner238

CHURROS  
Hamuru İçin; · 200 gr su · 140 gr un · 30 gr tereyağı · 2 adet yumurta Kızartmak için: · 350 gr ayçiçek yağı  
Kaplaması İçin: · 100 gr toz şeker · 7 gr tarçın Çikolatalı Sosu İçin: · 150 gr gram bitter çikolata · 200 gr krema  
HAZIRLANIŞI: Hamur için derin bir tencereye su, tereyağı koyup kaynatın. Kaynayan karışıma unu ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar kısık ateşte pişirin. Pişen hamuru soğuduktan sonra yumurtaları azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın ve karışımı sıkma torbasına alın. Derin bir tencerede yağı ısıtın. Sıcak yağa karışımı sıkma torbası ve bir bıçak yardımı ile dilediğiniz uzunlukta kesin. Dışları açık kahverengi bir renk alana kadar pişirin. Pişen hamurları bir peçete üzerine çıkartın. Şeker ve tarçını karıştırın ve sıcak hamurları karışıma bulayın. Sos için çikolataları ufak ufak kırın ya da doğrayın. Kremayı kaynatıp çikolataların üzerine dökün ve karıştırın. Hazır olan churro'ları sosla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.  
CREME BRULEE  
Malzemeler:· 400 gr krema · 100 gr süt · 5 adet yumurta sarısı · 60 gram toz şeker · 2 gr vanilya özütü · 40 gram toz şeker (üzeri için)  
HAZIRLANIŞI: Süt ve kremayı karıştırıp kaynaması için ocağa koyun. Bu esnada yumurta sarıları, vanilya özütü ve şekeri içindeki şeker iyice eriyinceye kadar çırpın. Kaynayan karışımı yumurta ve şekere azar azar ekleyerek karıştırın. Karışımı içinde hiç bir kalıntı kalmaması için iki kez süzün. Süzdüğünüz karışımı en az 10 dakika dinlendirin. Bu süreyi köpük tamamen çökene kadar uzatabilirsiniz. Son kalan köpükleri de kaşıkla alıp karışımı çok derin olmayan fırın kaplarına paylaştırın. Fırın kaplarını içine temiz bir bez serdiğiniz derin bir tepsiye yerleştirin. Varsa ufak köpükleri de peçete yardımı ile alın. Tepsiye kapların yarısına gelecek kadar sıcak su koyup 125 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlılar hala hafifçe yumuşak olmalı. Tatlılar önce oda sıcaklığında soğutulup sonrasında en az üç saat buzdolabında dinlendirilmelidir. Soğuyan ve dinlenen tatlıların üzerine ince bir katman halinde şeker serpin ve pürmüz yardımı ile yakın. Karamel katmanı tekrar sertleşene kadar beş dakika bekleyin. Pürmüzünüz yoksa şekeri tavada eritip ince bir katman halinde tatlınızın üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun. 
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.