banner113

Başkan Yücel: Kale eninde sonunda yayalaşacak

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kale ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Başkan Yücel: Kale eninde sonunda yayalaşacak
22 Mart 2018 Perşembe 15:40

banner108
banner238
GÜNLÜK YAŞAM ALANI
Alanya Belediye Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, encümen toplantısında sonrası gazetecilere açıklamada bulundu. Başkan Yücel "Öncelikle bizler teleferiğe ücret olarak bakmıyoruz. Teleferik, kaleye bir ahenk kattı. Kalemizle birlikte Ehmedek bölgesi, Kültür evleri, Süleymaniye camisini, İç Kalemizin güzelliklerini, Bedesteni günlük bir yaşam alanına dönüştürmüş oldu. İnsanların hoş vakit geçirebileceği bir yer oldu. Biz bu kültürel varlıklar sayesinde bugünleri görüyoruz. Bu bölgemizi eninde sonunda yayalaştıracağız. Çünki bunun yapmamız şart. 
YAŞAM TARZLARINDA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK
Herkes Damlataş tarafından trafiğe kapanacağını düşünüyor ancak Alanya Kalesi'nin giriş kapısından sonraki bölgeyi yayalaştıracağız. Bu mirasları dahada ileriye taşımak için mücadele veriyoruz. İç kalede yaşayanların yaşam tarzlarında bir değişiklik olmayacak. 
TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM
Dün ki toplantı hem Alanya, hem halk, hem de Türk tarihi için önemli bir adımdı. Böyle bir düşünceye sayın valimizin de kalıcı imzalar atmasından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Alanya için bu bir dönüşüm noktası olacaktır. Yerel yönetimlerle birlikte sivil toplum örgütleri, halk bir arada olmalı ve her kararın arkasında durarak sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. 
12'YE KADAR AÇIK OLACAK
Başkan Yücel "Alanyamızın en önemli özelliği, bir medeniyet şehri olmasıdır. Birçok ören yeri, kiliseler, medreseler, hanları bulunduran bir kültür şehrinde yaşıyoruz. Bu yaşam alanları 12'ye kadar açık olacak. Bu da kalemizin gezilip, görülmesi açısından bir milat olacak. Böylece Alanya'da gündüz sıcakta gezilemeyen yerleri gece de gezilebilecek" dedi.

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.