CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak seçim çalışmaları kapsamında Alanya Hali, Alanya Kent Konseyi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Alanya Şubesi ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Budak, “Türkiye’de üreten kesim de üretimden hak ettiği payı alamıyor. Durma noktasına gelen reel sektörü ayağa kaldırmamız lazım. Üretmeden dünyada var olamazsınız” dedi.

TEK ADAM REJİMİ
Tek adam rejimi altındaki Türkiye ekonomisinin gelişmekte olan diğer ülkelerin çok gerisinde kaldığına dikkat çeken Budak şunları söyledi:  “Türkiye’nin dış borç stoku 450 milyon doları aşmış durumda. Özel sektörün birikmiş faiz borçları ve cari açık nedeniyle döviz kurları sürekli artarken, ülkemiz yüksek faiz ve yüksek kurdan oluşan karanlık bir döngünün içine çekilmekte. Saray rejimi, plansız ve günü birlik müdahaleleriyle hem Türkiye’yi bir krize sürüklemiştir hem de üretimi yok etme noktasına getirmiştir.

ALANYA DA KİME DOKUNDUYSAK
Alanya’da yaptığım temaslar sırasında kime dokunduysak bin ah işitiyoruz. Esnaf, turizmci, çiftçi herkes büyük sıkıntı yaşıyor. Artık bıçak kemiğe dayanmadı, kemiği zorlar hale geldi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, toplumun yok sayılan yüzde 99’undan yana, emekliden, esnaftan, çiftçiden ve üretenden yana yana bir gelecek amaçlamaktayız. Bir yandan makro ekonomik dengeleri gözetecek ve istikrarı sağlayacağız, diğer yandan da Türkiye’nin ihtiyacı olan kalkınmacı atılımı gerçekleştireceğiz. Üretimde teknoloji atılımlarıyla daha yüksek katma değeri olan hedeflerimize ulaşacağız.”