FETÖ soruşturması kapsamında aranan ve 15 aydır firarda olan Alanya eski Kaymakamı Erhan Özdemir, Antalya polisinin İstanbul'da yaptığı operasyonla yakalandı. Antalya'ya karayolu ile getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen Özdemir, sorguya alındı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında aranan FETÖ'nün kilit isimlerinden biri olduğu ileri sürülen Özdemir'in tanınmamak için saçını boyattığı, sakal bıraktığı ve sahte kimlik kullandığı belirlendi.
3 AYDIR TAKİPTEYDİ
Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri Özdemir'in İstanbul'da olduğunu belirledi. Özdemir'in yakalanması için 3 aydır İstanbul'da teknik ve fiziki takip yapan ekipler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Antalya TEM ve İstanbul TEM ekipleri teknik ve fiziki takibi koordineli olarak yürüttü. Erhan Özdemir, önceki gün İstanbul'un Fatih ilçesinde kaldığı eve operasyon yapılarak gözaltına aldı. Evde yapılan aramada 5 adet cep telefonu, 4 adet flaş bellek ile sahte kimlik ele geçirildi.
GİTTİ GELDİ FİRAR ETTİ
7 Eylül 2012'de Alanya Kaymakamlığına atanan Özdemir bu görevini 23 Eylül 2014 tarihine kadar sürdürdü. Bu tarihte İzmir Vali Yardımcılığı görevine atanan Özdemir, mahkeme kararlarıyla Alanya Kaymakamlığı görevine defalarca geri döndü. Mahkeme kararıyla ilk olarak 12 Mart 2015'te Alanya'ya dönen Özdemir, hakkında açılan soruşturmadan dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınarak Isparta Vali Yardımcılığı'na atandı. Mahkeme Özdemir'i 28 Haziran 2015'te tekrar Alanya'ya gönderdi ancak Bakanlık kararıyla bir gün sonra Isparta Vali Yardımcılığı'na geri gönderildi. Tekrar dava açan Özdemir, 10 Şubat 2016'da Alanya Kaymakamlığı görevine yine iade edildi. Özdemir, bir gün görev yapıp rapor aldı. Ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yine geçici görevle Kayseri Vali Yardımcılığı'na atandı. Sürekli soruşturma geçiren Erhan Özdemir'in Alanya'daki bir vakfın başkanlığı görevinden uzaklaştırılmış olması nedeniyle, mahkemeler tarafından yasalara aykırı olarak sürekli göreve iade edilmişti.
ALANYA'DAKİ KUMPASLARI TEKER TEKER ÇÖZÜLECEK
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yaparken Çorum'a atanan Cumhuriyet Savcısı Yener Yavuz'un darbe girişiminin ardından, 'Anayasayı ihlal, hükümete silahlı isyan, silahlı örgüte üye olmak' suçundan tutuklanmasının ardından aynı soruşturma kapsamında Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir için de aynı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilmiş ve Özdemir firar etmişti. Yavuz ve Özdemir'in FETÖ'nün Alanya'daki kumpaslarını kurdukları ve örgütün işlerini birlikte yürüttükleri iddia ediliyor.
SAKAL BIRAKTI
Tanınmamak için sakal bırakan ve saçını boyatan Özdemir'in teknik takibe takılan konuşmalarında aranan kişi olduktan sonra operasyon için düğmeye basıldığı öğrenildi. Sorgulanmak üzere dün sabah saatlerinde karayolu ile Antalya'ya getirilen ve sağlık kontrolünden geçirilen Erhan Özdemir, sorgusu için TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.