Yerel seçimler için belediye başkan aday adaylarıyla görüşmeler yaparak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na rapor sunacak CHP heyeti görüşmelerine devam ediyor. Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Hakverdi, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Denizli Milletvekili Kazım Aslan'dan oluşan Antalya heyeti, resmi başvurusu yapanların yanı sıra kamuoyunda adaylık için adı geçen isimleri de görüşmeye çağırdı. Bu şekilde görüşmeye çağrılanlar arasında Songül Başkaya, Ayhan Zor, Önder Kurnaz ve Figen Albuga Çalıkuşu da yer alıyor.
TEK TEK MÜLAKAT YAPIYORUZ
Heyetin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Hakverdi, "İl ve ilçe başkanımız ve il yöneticilerimizle herhangi bir süre kısıtlaması koymadan görüşmelerimizi yaptık. Resmi başvurusunu yapmış ya da memuriyet ya da başka nedenlerle başvurusunu yapmamış tüm arkadaşlarımızla tek tek mülakat yapıyoruz. Arkadaşlarımızın Büyükşehir adaylığı başta olmak üzere yerel adaylar hem de kendi adaylıklarıyla ilgili görüş ve önerilerini alacağız" dedi.
GENEL MERKEZE SUNACAĞIZ
"Bu görüşmeler bittikten sonra yapacağımız görev paylaşımı çerçevesinde sivil toplum kuruluşları, işadamları, dernekler, sendikalar, yöre dernekleri, hemşeri dernekleriyle görüşmeler yaparak, onların da önerilerini alacağız. Bunları rapor haline getirerek genel merkezimize sunacağız" diyen Hakverdi, "Daha sonra diğer anket verileri, il ve ilçelerin talepleri, aday adaylarının kendi vizyonları, farklılıkları, bizim görüşlerimiz birleşerek, Antalya için ne iyi olacaksa, hangi adayla hangi bölgeyi kazanabileceğiz, bunlara cevap bulacak yönde bir çalışma yapıyoruz" şeklinde konuştu.  
VATANDAŞLA GÖRÜŞME
CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, heyetin il yönetimi ve ilçe başkanlarıyla görüşmelerini tamamladığını, aday adaylarıyla görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "İsteyen arkadaşlarımız ayrı ayrı görüşerek önerilerini aktardılar. Akşam belediye başkanlarımızla, bugün sabah sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapılacak. Ardından heyette yer alan milletvekillerimiz doğu ve batı ilçelerimizde ilçe örgütlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapacaklar. Tebdili kıyafet halkın arasında dolaşıp, esnaftan kişilerin, vatandaşların görüşlerini alacaklar. Bu görüşmelerin bitiminde iki arkadaşımız bir rapor hazırlayacak, Antalya'da aday adayı olan arkadaşlarımızla ilgili görüşlerini genel başkanlığımıza iletecekler" ifadelerini kullandı.
İLÇE ADAYLARI DA AÇIKLANABİLİR
"Oluşacak görüşler çerçevesinde ilk parti meclisi toplantısında Büyükşehir Belediyesi başkan adayımızın belirlenmesini bekliyoruz" diyen Kumbul, şunları söyledi: "Bazı ilçelerimiz de bu arada belirlenebilir. Bu arada ittifak görüşmeleri devam ediyor. Diğer ilçelerimizi görüşmeler bitene kadar bekleyeceğiz. Bu görüşmelerin de bir hafta içinde tamamlanacağını düşünüyoruz. İlçe belediye başkan adaylarımız parti meclisi toplantımızda belirlenmezse Aralık ayı içinde belirlenmiş olacak. Diğer parti temsilcileriyle ittifaklar çerçevesinde il olarak biz ve ilçe örgütlerimiz görüşmelerini sürdürüyor. Arkadaşlarımız saha çalışmalarını da devam ettiriyorlar. Bu hassas ve titiz çalışma için genel merkezimize ayrıca teşekkür ediyorum."