banner113

İŞTE ALANYA'DAKİ ADAYLARIN ÖZGEÇMİŞLERİ? ADAYLARLA İLGİLİ MERAK ETTİĞİNİZ TÜM SORULARIN CEVAPLARI BU HABERİMİZDE!

banner106

Türkiye 2024 Yerel seçimlerine hazırlanıyor.. Siyasi partiler ise adaylarını kamuoyuna duyurmaya başladı. Alanya adaylarımızı tanıyalım.

İŞTE ALANYA'DAKİ ADAYLARIN ÖZGEÇMİŞLERİ? ADAYLARLA İLGİLİ MERAK ETTİĞİNİZ TÜM SORULARIN CEVAPLARI BU HABERİMİZDE!
11 Ocak 2024 Perşembe 15:18

banner108
banner238

Hazırlayan: Hüseyin Kalaycı

CUMHUR İTTİFAKI ALANYA BELEDİYE BAŞKAN VE ADAYI ADEM MURAT YÜCEL KİMDİR?

25 Mayıs 1975 yılında Alanya’da dünyaya geldi. Hayate Hanım İlköğretim Okulu’ndan sonra Alanya Lisesi’ni bitirdi. Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. Vatani görevini yedek subay olarak Kıbrıs’ta tamamladı. Kuyumculuk ve akaryakıt işletmeciliği sektörlerinde iş hayatına atıldı. 2001 yılından itibaren aktif olarak siyasetin içinde yer alarak, Doğruyol Partisi (DYP) Alanya İlçe Teşkilatı’nda başkan yardımcılığı görevinden büyük kongre üyeliğine kadar çeşitli görevler üstlendi. 2004 yılında Kestel’de yapılan seçimlerde Kestel Belediye Başkanı seçildi ve Türkiye’nin en genç belediye başkanları arasına girdi. 2009 yılı yerel seçimlerinde de Kestel halkının teveccühü ile belediye başkanlığı seçimlerini ikinci kez kazandı. 30 Mart 2013 tarihi itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çatısı altında siyasi çalışmalarını sürdürmeye karar verdi. 8 Aralık 2013 tarihinde de MHP’nin Alanya Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde Alanya Belediye Başkanı seçildi. Belediye başkanlığı görevini sürdüren Adem Murat YÜCEL 18 kasım 2015 tarihinde Alanya Tanıtım Vakfı(ALTAV) nın yeni başkan'ı olarak seçildi.31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde yeniden Alanya Belediye Başkanı seçilerek Alanya'ya hizmet etmeye devam etmektedir. İyi derecede İngilizce, orta düzeyde Rusça biliyor. Evli, Mehmet, Emir ve Zeynep isimli üç çocuğu var.

Görev ve Hizmetleri

- Alanya Belediye Başkanlığı
- Alanya Tanıtım Vakfı Başkanlığı
- Kestel Belediye Başkanlığı (2 dönem)
- Alanya Sulama Birliği Başkanlığı (2 dönem)
- Alanya Turizm ve Hizmet Birliği Üyeliği (2 dönem)
- Kestel Belediyespor Kulübü Başkanlığı (3 dönem)
- Gökbel Yaylası Koruma ve Yaşatma Derneği Üyeliği
- Akdeniz Belediyeler Birliği Yönetim ve Meclis Üyeliği
- Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı
- Alanya Üniversite Yaşatma ve Yaptırma Derneği Üyeliği
- Alanya Kent Meclisi Üyeliği
- Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Yönetimi ve Üyeliği
-Türkiye Triatlon Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği


CUMHURİYET HALK PARTİSİ ALANYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OSMAN ÖZÇELİK KİMDİR? 
1.11.1962 tarihinde doğumlu olan Osman Özçelik, ilk ve orta derece eğitimini Alanya’da tamamlamış, 1985 yılında Hacette Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Çalışma hayatına Özçelik Grup bünyesinde başlamıştır. Halen Grubun Yönetim Kurulu Başkanıdır. Alanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesidir. Sayın Özçelik, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İYİ PARTİ ALANYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET ŞAHİN KİMDİR?

05 Ocak 1972  Tarihinde Alanya’da dünyaya gelen Mehmet Şahin, çok küçük yaşlarda başladığı çalışma hayatının ilerleyen bölümlerinde ticarete atıldı. Ticaretteki başarısını siyasette de gösteren Mehmet Şahin, 2004-2009 Yılları arasında AK Parti Alanya İlçe Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve 2007 Yılında bir dönem de İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.

2003-2004  Futbol sezonunda gurubunda şampiyon olarak bir üst lige yükselen Alanyaspor’da başkan yardımcısı olarak başarıda pay sahibi oldu.

2010 Yılında Alanya Dövizciler Birliği’ni kuran ve bu sektörde başarılı çalışmalara imza atan Şahin, 2013 Haziran ayında Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerini kazanarak Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Başarılı çalışmaları nedeniyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliğine seçildi. Şahin 2018 Nisan ayı seçimlerini de kazanarak bir dönem daha Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Alanya’ya hizmet etmeye hak kazandı.

2018 Aralık ayında Litvanya Cumhuriyeti Alanya Fahri Konsolosu oldu. Konsolosluk Beratını Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Litvanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Linas Linkevičius’un elinden aldı. Ankara’da işadamları, öğrenciler ve bürokraside işi olan Alanya Halkına yönelik olarak ALTSO Ankara İrtibat Ofisi’ni kurdu. Bu hizmetle bölgenin büyük bir ihtiyacını gidererek takdir topladı. Alanya’nın tanıtımı konusundaki çalışmalara öncülük yaptı. Birçok yabancı ülke büyükelçilikleri ile kurduğu yakın ilişkiler sayesinde başkanlık süresi içinde çok sayıda KOSGEB Destekli Yurt Dışı İş gezisi ve fuarın gerçekleştirilmesinde öncülük yaptı.

Şahin’in başkanlığı döneminde Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde ilk kez yurt dışında tanıtım standı açtı. Çok sayıda iş adamının bu fuar ve geziler sayesinde yurt dışı iş deneyimi kazanmasında etkin rol oynadı. Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde çok sayıda ekonomik ve toplum destekli projeyi hayata geçirdi. Uzun yıllardır bölge tarım sektörünün umutla beklediği Sebze ve Meyva Toptancı Hali projesini hazırladı. Tarım sektörüne yönelik de önemli çalışmalara imza attı. Avokado ve Muşmula olarak bilinen Yeni Dünya meyvesinin Coğrafi işaretinin alınmasında öncülük yaptı. Bu iki meyve literatüre Alanya Yeni Dünyası ve Alanya avokadosu olarak girdi. Yeni Dünya meyvesinin ekonomik değerini arttırmaya yönelik çalışmalar kapsamında bu meyvenin kurutulmuşunu da hazırlattı.  Bölgemizin en çok ihtiyaç duyduğu İmalatçı Sanayi Sitesi ve Golf Merkezleri gibi konularda öncülük yaptı.  

Alternatif turizm yatırımları ve turizm sezonun 12 aya yayılması gibi konularda çalışmalarda bulundu.  Alanya’da üniversite kurulması ve yükseköğrenimin yaygınlaşması konusunda yürütülen çalışmalarda aktif rol üstlendi. Bu çalışmalara verdiği en büyük destek ise ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu oldu. Şahin bu okulu 5,5 ay gibi rekor sürede Alanya’mıza kazandırdı. Orta öğretim ve mesleki eğitim konularında da çok önemli çalışmalara imza attı.

Göreve geldiği günden bu yana düzenlediği sayısız eğitimlerde binlerce oda üyesi ve çalışanları için sertifika programları düzenledi. Ülkemizde yaşayan diğer ülke vatandaşlarının sorunlarının çözümüne yönelik ciddi çalışmalarda bulundu. Özellikle yabancı uyrukluların Türkiye’de ikamet izni, çalışma izni ve mülk ediniminin kolaylaştırılması konusunda hem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi düzeyinde yürüttüğü çalışmalar takdirle karşılandı. Genç ve Kadın girişimcilerin sayısının artması ve teşvik edilmesine yönelik birçok faaliyete başkanlık yaptı. Şahin’in halen inşaat, emlak ve AVM sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri bulunmaktadır.  Mehmet Şahin 2 erkek çocuk babasıdır.

Ortağı Olduğu Şirketler ve Pozisyonları
Mayalanya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
Bimal İnşaat Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
Armaya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
Aymar Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
Bimkon Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
Crowncity Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
Mavi Alanya Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
Ruby Gayrimenkul Yatırım İnşaat Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
Easy Life İnşaat Gayrimenkul Yatırım İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı 

GELECEK PARTİSİ ALANYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEVLÜT DEMİR KİMDİR?
1966 Alanya doğumlu, 1989 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. Uzun yıllar EGM KOM Daire başkanlığında, Dış ilişkiler dairesinde, İnterpol-Europol-Sirene Dairesi Uluslar arası Kom ile Mücadele müdürü olarak görev yaptı.

Koordinasyon Dairesi Başkan Yardımcılığı ve Hukuk Müşaviri olarak görevler üstlendi. Daha sonra bir yılı aşkın Polis Başmüfettişi olarak görev yaptıktan sonra, 17-25 Aralık sürecinden hemen sonra dönemin paralel, şimdinin FETÖ’sü ile mücadele için Ocak 2014 de Denizli Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi. Burada daha bir yılını doldurur doldurmaz, niteliği, çalışkanlığı ve mücadele azminden dolayı, bizzat dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla Konya Emniyet Müdürü olara atandı.
15 temmuz 2016 da Konya ilindeki çalışmalarıyla hem halkın ve hem de güvenlik bürokrasisinin takdirini kazandı. Bu ilde de başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerine ciddi darbeler vuran operasyonlara imza attı. Davutoğlu’nun başbakanlıktan ayrılmasından sonra, önce Konya valisi görevden alındı ardından da emniyet müdürünün yeri değiştirilmek istendi. Tam bu esnada önceki çalıştığı il Denizli ayağa kalkıp 175 yıllık emniyet tarihinde bir ilke imza atarak, eski çalıştığı ile aynı unvan ve rütbeyle atanan ilk müdür olma özelliğine sahip oldu.

Daha sonra bu ilde üç yılı aşkın görev yaptıktan sonra 19 Eylül 2019 tarihli kararname ile EGM Teftiş Kuruluna Başmüfettiş olarak atandı. Kendi isteğiyle, 04 Aralık 2019 günü dilekçe vermesine rağmen ancak 24 Aralık günü emekli edildi. Biri İtalya Roma’da diğeri Gazi Üniversitesi olmak üzere iki adet yüksek Lisans, bir de yine Gazi Ün doktora çalışması mevcuttur. Bunun dışında Alman Filolojisi lisans sahibi olup, Almanca, İngilizce, İtalyanca ve Arapça bilmektedir. Yüzden fazla uluslararası eğitim, konferans, resmi toplantı vb. aktiviteye katılım sağlamış, onlarca ulusal ve uluslar arası operasyon yönetmiştir. Yüzlerle ifade edilen başarı belgesi, takdirname, taltif ve ikramiyeye layık görülmüştür.

2024 Türkiye Yerel Seçimleri'nde Gelecek Partisi Alanya Belediye Başkan Adayı olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır..


ZAFER PARTİSİ ALANYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DR TAHSİN BİNER KİMDİR?
Alanya Medical Help adlı özel sağlık kuruluşunun sahibi olan Dr. Tahsin Biner, 1973 Antalya doğumlu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Tıp doktoru Biner, 1999-2011 yılları arasında Özel Alanya Can Hastanesi'nde Acil Servis Hekimliği yaptı. 2011 yılından bu yana da Alanya'da kendisine ait Medical Help adlı özel sağlık kuruluşunda medikal estetik ve turizm hekimliği yapıyor. Son 10 yılda çeşitli Avrupa ülkelerinden çok sayıda medikal estetik sertifikası alan Biner'in ilgi alanları tarih, müzik, piyano, gezi ve siyaset. 2009 yılında MHP Alanya Belediye Meclis Üyeliği ile başlayan siyasi hayatı, 2011 yılında Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı nedeniyle MHP'den istifa etmesiyle sona erdi. Ardından Meral Akşener'in İYİ Parti'yi kurduğu süreçte 'Alanya Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği' yaptı. İYİ Parti'den 2019 yılında "Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı kalınmadı" diyerek istifa etti. Son seçimlerin ardından Zafer Partisi'nin tek başına yapmış olduğu muhalefeti takdir ettiği için bu partiye üye oldu. İngilizce ve Almanca bilen Dr. Tahsin Biner, evli ve 2 çocuk babası.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.