banner113

Manşet Alanya'ya, Kocaman ziyaret

banner106

Ak Parti Antalya Milletvekili aday adayı Dr Ömer Kocaman, Manşet Alanya'ya ziyarette bulundu.

Manşet Alanya'ya, Kocaman ziyaret
01 Mayıs 2018 Salı 15:19

banner108
banner238

Manşet Alanya sahibi Hüseyin Kalaycı ile görüşen Kocaman, Antalya ve Alanya'ya yapacak oldukları projeleri anlattı. Kocaman "Tek amacımı, ülkeme, Antalya'ma ve Alanyama hizmet etmektir. Vizyonum var misyonum var gayem var. Benim hedefim inşallah sizlerin destekleri ile Alanya’mızı devlette bürokraside eğitimde sağlıkta kültürde ticarette layık olduğu noktaya getirmektir' dedi. 

Dr. Ömer KOCAMAN - ÖZGEÇMİŞ
Alanya'da, 1975 yılında dünyaya gelen Dr. Ömer Kocaman, 1992 yılında Alanya İmam Hatip Lisesi’nden mezun olmuştur. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1998 yılında lisans eğitimini,  2000 yılında ise yüksek lisans eğitimini tamamlayarak mezun olmuştur. Rusya’nın dünyaca saygın  Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGIMO) yürüttüğü akademik çalışmaları ile 2004 yılında Doktora derecesini almıştır. Anılan Üniversite'de Türkiye'den doktora derecesi alan ilk Türk öğrenci olmuştur.
2004 yılında çalışmaya başladığı Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı  Başkanlığı'nda (TİKA) 2008-2011 yılları arasında Kazakistan Temsilcisi, 2012 yılında Kenya Temsilcisi ve 2013-2014 yılları arasında TİKA Kenya ve Tanzanya Ülke Sorumlusu olarak çalışmıştır. 2007 yılında ise Paris'te yerleşik İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nda da (OECD) Başbakanlık TİKA adına çalışmalar yürütmüştür. Dr. Ömer Kocaman 2009 yılında Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti tarafından Üstün Hizmet ve Şeref Madalyası'na layık görülmüştür.
7 Haziran 2015 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. Dönemi seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya milletvekilliği aday adayı olmuştur.
2015 yılında, Astana’da düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi zirvesinde Konsey üye devletleri; Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan Devlet Başkanlarınca Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmıştır. 
Uluslararası ilişkiler, strateji, Rusya Federasyonu, Güney Kafkasya konularında kitap ve makale yayınları bulunan Dr. Kocaman, 2005-2018 yılları arasında gerek TİKA Başkanlığı gerekse Türk Konseyi Genel Sekreterliğinde görevli olduğu sürece Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve BM Medeniyetler İttifakı (UNAOC) gibi birçok uluslararası kuruluş ve bölgesel işbirliği teşkilatları ile işbirliğinde ekonomiden kalkınmaya, turizmden ulaştırmaya varan geniş bir yelpazede uluslararası konferans, seminer, toplantı, etkinlikler ve projeler gerçekleştirmiştir.
İleri seviyede İngilizce, Rusça, temel düzeyde Arapça ve Fransızca bilen Dr. Ömer Kocaman evli ve iki çocuk babasıdır. 
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.