banner113

ŞAHİN: EKONOMİK PROFİLİ YÜKSEK TURİSTİ ALANYA'YA ÇEKMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

banner106

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, gerçekleştirilen ALTSO meclis toplantısında önemli konulara değindi

ŞAHİN: EKONOMİK PROFİLİ YÜKSEK TURİSTİ ALANYA'YA ÇEKMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ
27 Haziran 2022 Pazartesi 16:00

banner108
banner238


YENİ DESTİNASYON
ALTSO Başkan Mehmet Şahin'in konuşmalarından satır başları
Alanya'da turizm profilinin değişmesi gerekiyor. Bizde bu değişim için katkıda bulunuyoruz. Bilindiği üzere geçtiğimiz ay Alanyamızda İngiliz Parlementerler Yasmin Qureshi, Dr Afzal Khan ile Manchester Bury Belediye Başkanı Shaheena Haroon'u ağırladık. Manchester ve Alanya arasında dostluk ve ticari işbirliği köprüsünün ilk adımlarını attık. İngiliz Parlementer Dostlarımızın da yatırım tavsiyeleri ile işbirliği konularındaki görüşlerini aldık. Ticari işbirliğinin yanı sıra özellikle eğitim alanında ortak çalışmalar yapılması düşüncesinde birleştik. Alanya’mızın marka değerine katkıda bulunmak ve ekonomik profili yüksek turisti çekmek adına Rusya’da başladığımız çalışmalar bizim için çok önemli bir destinasyon olan İngiltere ile devam edecek.
GAZİPAŞA HAVALİMANI
Daha yüksek profilli turisti Alanya’ya çekebilmemiz için Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın yeterli seviyeye gelmesi gerekiyor. Bu çok önemli bir konu. Örneğin Bodrum’da hizmet veren Milas ve Dalaman olmak üzere iki tane havalimanı var. Tamam açılmaz denilen havalimanımız açıldı. Ama bunun yanında havalimanımızın yeterli seviyeye gelmesi gerekiyor. Gerekirse ikinci pistin yapılması ve terminal binasının girişinin yenilenmesi gerekiyor. Bu konuda devlet büyüklerimizle her zaman iştişare halindeyiz. 
TAPU KONUSU
TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyunda 6. Yargı Paketi olarak bilinen 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' kabul edildi. Bu kanunla noterlere gayrimenkul satışı yetkisinin de verilmesi uzun süredir tapu devir çilesinin yaşandığı Alanya'da büyük sevinç yarattı. 
Alanya'nın tapu devir çilesine ilişkin uzun süredir çalışmalar yürüten, hatta Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'ne ikinci bir Tapu ve Kadastro Müdürlüğü açılması için defalarca Ankara'ya gittik. Bu konuda uzun süre mücadele etmiştik. Defalarca Alanyamızın gururu, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun kapısını çalmıştık. Ve Avrupa Birliği Norm Yasaları da göz önünde bulundurularak noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verildi. Sayın bakanımıza, emeği geçen diğer bakanlarımıza, bürokratlarımıza ve herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmesini beklediğimiz bu kanunla birlikte artık Alanyamıza ikinci bir Tapu ve Kadastro Müdürlüğü açılmasına gerek kalmadı. Güzel Alanyamızın bir sorunu daha çözülmüş oldu. Sayın bakanımız bu kanunun yılbaşında yürürlüğe girecek oluşu nedeniyle, kısa süre içerisinde Alanya Tapu Müdürlüğü'ne personel takviyesi yaparak, önümüzdeki 6 ay için Tapu'yu rahatlatacak. 1 Ocak itibarıyla kanunun yürürlüğe girmesiyle de sorun kökten çözülmüş olacak. İnşaat ve emlak sektörümüze, tüm halkımıza ve yabancı dostlarımıza hayırlı, uğurlu olsun
GÜZELBAĞ SANAYİ SİTESİ
Tahsisini yaptığımız Güzelbağ Sanayi Sitesi’nin 18. Madde uygulamasının tamamlandığı müjdesini de çok şükür genel kurulda verdik. Sırada inşaat çalışmalarının başlaması var. Bu büyük mücadelede bizlerin yanında yer alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e de çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile yeniden göreve seçilen Mahmut Köse ağabeyimizi ve yönetimini tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim. Birlikte yapacağımız çok şey var. Her şey Alanya’mız için” 
KÖY KENT AYRIMI YAPMADIK
Biz köy, kent demeden şehrimizin sorunlarının çözümüne katkı yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın bize ihtiyacı olduğunda yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Ne yaptıysak önce Yüce Allah’ın izni sonra halkımızın teveccühü ve desteği ile yapıyoruz. 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.